Prenosný gril nám navyše poskytuje možnosť grilovania aj na miestach, kde by veľký záhradný gril nemal časté využitie. Pomocou prenosného grilu si môžete chuť grilovaného mäsa užiť aj na chate, u priateľov, či pri kempovaní. Najčastejšie sa využívajú grily na drevené uhlie, vďaka ktorému získa mäso svoju nezameniteľnú chuť a arómu.
Dôležité sú tiež metódy grilovania, teda ako mäso pripravíte. U grilovanie sa delia na priame a nepriame. Priame grilovanie na BBQ grilu je metóda, kedy na mäso pôsobíme priamym žiarou, ideálne je pre mäso, ktoré pripravujeme maximálne 25-30 minút. Ak teda pripravujete pre svoje priatelia steaky, klobásky alebo hamburgery pomocou priamej metódy grilovania, dosiahnete fantastické chuti, ktorá určite nadchne každého hosťa. Ak však pripravujete ryby, celá kurčatá, rebierka alebo iné väčšie kusy mäsa, bude pre vás lepšie nepriama metóda grilovania na BBQ grile. Vďaka nej sa vyhnete hrozbe vysušenie či spálenie mäsa. Ako už názov napovedá, jedná sa o druh grilovanie, kedy mäso nie je na priamom žiaru, ale je umiestnené v zapekacej miske medzi zdrojmi tepla. Vhodné sú BBQ grily s poklopom, kde telo prúdi rovnako ako v teplovzdušnej rúre. U tejto metódy počítajte s dobou prípravy cez 30 minút.
U grilov na drevené uhlie je treba si dať pozor na hasenie uhlíkov vodou, mohlo by dôjsť nielen k poškodeniu grilu na drevené uhlie, ale tiež para by nás mohla popáliť. Preto je lepšie uhlíky nechať dohorieť a vychutnať si ešte ostávajúcu vôňu tiahnúce sa z grilu.